Messolonghi er den årlige ramme om et ubegribeligt stort mindeoptog i nationaldragter

Der var i april 1826 en frygteligt massakre på stort set alle indbyggere i Messolonghi, som var omringet af Tyrkiske styrker. Det var i netop dette år, at lykken vendte for Grækerne, så de få år efter kunne drive Tyrkerne på flugt og erklære Grækenland frit med hjælp fra bl.a. England, Frankrig og Rusland. Denne tragedie mindes hver år en uge før den græske påske (falder 1. maj i år) med kæmpe optog med deltagelse af næsten 7.000(!) mennesker fra hele Grækenland. Det er et optog på ca. 2 timer med adskillige orkestre – måske 20 forskellige. Al musik spilles i mol og i langsomt tempo og alt foregår i stor alvor. En gribende og flot oplevelse omend den har kraftige nationalistiske undertoner – men stolthed er vel ingen skam.

Her er lidt indtryk fra aftenen den 23. april 2016:

IMG_0229 IMG_0212 IMG_0206 IMG_0205 IMG_0195 IMG_0194 IMG_0191

admin Skrevet af:

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *