Siracusa er vores første mål på det østlige Sicilien.

Fra Crotone sejler vi den 3. maj 9 1/2 time mod sydvest til den nærmeste havneby Roccella Ionica. Havnen er berygtet for at være tilsandet i indsejlingen og vi bliver guidet ind af havnekaptajnen via VHF’en. Det går heldigvis fint.

Den flotte promenade med cykelsti langs Middelhavet ved Roccella
Starten af maj er skøn: Frodig og grøn med menneskelige temperaturer
Flere blomster ved promenaden i Roccella

Et par dage efter forlader vi Roccella kort før solnedgang for at sejle de 95 sømil natten over. Vi får besøg af en MEGET nysgerrig helikopter, som en stykke tid hænger helt nede ved vandoverfladen blot 50 meter fra os.

Kl. 8:30 ankommer vi til Siracusa og får anvist en fin plads på byens centrale kaj, hvor vi kan ligge 5 dage gratis… Det gør vi så. Siracusa er nok én af de mest fantastiske havnebyer vi har besøgt. En skøn bykerne omgivet af mure og borge for at forsvare by og naturhavn gennem flere tusinde år.

Her blev Archimedes født i år 287 før vor tidsregning (ham med det nedsænkede legeme i vand, som får en opdrift svarende til… osv.) og vi besøgte et sjovt lille museum, hvor mange af hans opdagelser indenfor fysikken blev udstillet.

Vi får den perfekte havneplads i Siracusa lige på havnepromenaden ved den gamle bydel

 

admin Skrevet af:

2 Comments

 1. Marianne Eilertsen Balslev
  14. maj 2017
  Reply

  Siracusa vækker gode minder. Der er gode restauranter i de gamle, smalle gader på øen. Vi for vild i vores lejede bil, da vi skulle tilbage til hotellet. Mine standardbemærkninger, mens jeg febrilsk forsøgte at følge med på kortet, var: Her har vi været før (vi var kørt i ring). Her har vi ikke været før. Nu er vi uden for kortet!
  Vores kufferter står klar. Om lidt drager vi mod Ordrup og møder Sofie med nøglen. I morgen tidlig flyver vi mod Bergen og vores egen store krydstogt. Vi skal ikke først bundmale og klatre…… Kærlig hilsen og god vind fra Ebeltoft

  • admin
   21. maj 2017
   Reply

   Tak for Siracusahilsen. Byen er ingenlunde velegnet til bilkørsel (og vist nok kun lovligt for beboere?). Send en hilsen, når I er vel hjemme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *