Valletta, Malta!

Fra Siciliens sydkyst og Ragusa Marina er der ca. 50 sømil ret syd til hovedstaden Valletta på Malta. Det er altid en stor oplevelse at komme sejlende til en nyt land, hvor ingen af os har været før. Vi har fået fortalt, at Msida Marina i Valletta er et godt sted, så dér søger vi hen – en plads er reserveret til hos pr. email og vi bliver fint modtaget. Sproget på Malta er helt sig selv, men de er reelt 2-sproget med engelsk som nr. 2.

Sig lige denne adresse til Taxien!

Maltas historie kan man læse om mange steder, men de viser en ret god film om ørigets omtumlede historie fra 7.000 år gamle mystiske stensætninger til korsriddere (Johanitterordenen), som havde magten i flere hundrede år fra 1530. Tyrkerne belejrede Malta uden held og siden var Napoleon på “besøg” et par år indtil England fra 1800 til 1964 indlemmede Malta som koloni. Det betød ikke mindst, at øen blev sønderbombet af Italien og Tyskland under 2. verdenskrig. Nu er Malta en selvstændig republik og EU-medlem.

De skønne karnapper er almindelige overalt i Vallettas gamle bydel

 

Udsigt til havneindløbet

Smuk udsigt…
Vallettas gamle bykerne
Vallettas naturskabte havn rummer alt fra kæmpe krydstogtskibe, flere store tørdokke, skibsværft, erhvervshavn og mange tusinde lystbåde.
Her ligger Sjusefine fint i 9 dage tæt på bymuren omkring Valletta

På den lille gæstekaj ligger vi sammen med sejlbåde fra Holland, Schweiz, USA, Israel m.fl.

admin Skrevet af:

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *