Carloforte – har du hørt om den?

I Italiens sydvestligste hjørne fjernt fra alpernes ski-distrikter, Rom og Toscanas vinmarker ligger der et par øer lige uden for Sardinien. Den ene hedder Isola di San Pietro og “hovedstaden” (den eneste by) Carloforte. Her tilbringer vi et par dage. Det er en meget smuk by med en vidunderlig og hjertelig stemning, hvor det syder af Italiensk livsglæde. Øen er såmænd bare 50 km2 og her er vistnok 6.000 indbyggere (lidt afhængigt af årstiden). Udover at sejle selv, kan man tage en færge fra Sardinien. Overfarten tager 30 minutter. I 1700 tallet flyttede en lille flok nybyggere hertil fra en piratplaget ø ved Tunis – de var oprindeligt fra Genova-området. Angiveligt er dialekten stadig Ligurisk og ikke Sardensk. Byen er endnu præget af de smukke 1700-tals huse i 2 – 3 etager og i skønne pastelfarver.

Havnefronten i Carloforte er meget indbydende
Mere havnefront
Det er så fint at slentre rundt i de smukke gader
Der er gode pladser til lystbåde i Carloforte
Lige ved siden af byen er der mange Flamingoer, som finder føde i nogle lavvandede saltsøer
Vi så ofte store flokke som fløj over os på Sardinien, hvor de specielle røde & sorte vinger var meget tydelige. Her et lidt uskarpt “shot” af en flamingo i flugt. Som yndefulde balletdansere
Vi cyklede en del rundt på øen og kom hurtigt ud på landet
En fin strandbar på vejen reddede tørsten!
Beach
admin Skrevet af:

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *