Ud i nordsøen og kursen sættes mod danmark

Første havn er den store Hollandske havneby Den Helder. Her er en kæmpe flådebase, fiskerihavn og flere lystbådehavne. Den yderste (uden sluse) er åben transithavn også i COVID-19 perioden.

Vi tilbringer en enkelt nat i den ellers ret spændende by, som oser af søfartshistorie. Der er et stort maritimt museum – også med havnebassiner, hvor der ligger fyrskibe og gamle sejlskibe og en enorm ubåd på land som vartegn.

Digerne er store ud mod nordsøen, som ligger noget højere end selve Holland.

Der er mange fiskere inde bag De Frisiske øer

Et af de gamle fyrskibe, som har ligget ude ved den nærmeste store sandø Texel, hvor der sejler store bilfærger til fra Den Helder

Fra Den Helder er der 180 sm til Cuxhaven, som ligger lige ved indsejlingen til floden Elben. Med vores sædvanlige tempo sætter vi 30 timer af til turen. Den kommer til at tage bare 24 timer og altså med en gennemsnitsfart på 7,5 knob. Det er vi ganske stolte af, da vi går for sejl stort set hele turen.

Vinden kommer direkte agten fra og vi må bomme adskillige gange og flytte spilerstagen i de 2 – 3 meter høje bølger. 10 – 14 m/s får vi dag og nat. Der er ikke meget at kigge på ud over sandklitterne til styrbord og en grønt-brunt hav… Det er først da vi passerer indsejlingen til Bremerhaven og senere Elben, at de store handelsskibe viser sig helt tæt på.

Vejrudsigten er gunstig: Medvind 10 – 14 m/s. Så vi drager afsted!

Butterfly…

Koldt og vådt er det. Hvorfor sejlede vi dog ikke sydpå i stedet???
Men farten er god!
admin Skrevet af:

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *