Kielerkanal og så danmark

Fra Cuxhaven er der ca. 15 sm op til Brunsbüttel, hvor slusen ind til Kielerkanalen er. Man skal helst indrette sig efter tidevandets medstrøm ind ad floden, hvis det kan passe med sluseåbning og dagspassage af kanalen.

Der er dog enkelte fortøjnings- og ankermuligheder i kanalen, hvis man ikke kan nå den sidste sluseåbning i den anden ende ved Kiel før ca. kl. 22.

Vi må vente næsten halvanden time ude på Elben sammen med 8 – 10 andre sejlbåde før slusen åbner ved indsejlingen. Strømmen er 2 – 3 knob og vinden frisk og man skal bare cirkle rundt derude, da der ikke er fortøjningsmuligheder. Det hele fuldendes af slagregn og bygevind, da vi anløber slusen og skal fortøjre til den den lave “flåde” inde i slusen. En meget speciel løsning, som kræver at fenderne skal flyde helt nede i vandet + at man skal springe de ca. 2 meter ned fra dækket til den smattede flydebro/flåde.

Kanalen er 98 km / 52 sm lang. Vi gav fuld skrue og kom igennem på ca. 7 timer og nåede lige præcis den sidste sluseåbning i Kiel. Det er en jævnt kedelig tur men i dejlige grønne omgivelser.

Der er en fin ankermulighed lige nord for kanalen ved Kiel vest for Sporthafen Stickenhörn.

Frisk slusearbejde i styrtregn
Den brede del af kanalen
Det er ret overraskende, hvor store skibe, der passerer i kanalen
Godt vi nåede at komme forbi!
Vi sluser ud af Kielerkanalen. Bemærk den lave flåde man skal fortøjre til
admin Skrevet af:

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *