Marts i Toscana til båd-klargøring er såååå skønt!

Vi “smuttede” lige 1.750 km i bil fra Stege til Toscana den 19. marts til et herligt forårsklima med 15 – 18 grader. For første gang skulle vi gøre det gode skib Sjusefine klar til søsætning. Den har siden oktober stået på land på en plads tæt på Marina di Scarlino. Stedet hedder Porto Verde og er faktisk kun et stykke land til både med en kajplads på højst 20 meter med en kran til 45 tons. Skønne hjælpsomme og professionelle folk tager sig af det grove med at løfte, spule og køre bådene på plads i dertil indrettede kæmpe stativer, som flyttes rundt på en særlig fjernstyret vogn. Stedet ejes af et par brødre og deres mor passer regnskaberne. Vi må ikke bo ombord, når båden står på land. Så det blev til et hotel i baglandet “Ranch Hotel”, hvor vi var eneste gæster (se den fine “sikre” nøgle til vores hotelværelse…). En god og sikker hotelnøgle

Der er organiseret opsamling af giftigt affald – også afløb til vand fra højtrykspuling af bundmaling er der styr på. Vi kan lære meget endnu i Danmark!

Alle sejlbåde kommer på land med master på. Ja ALLE. Ingen master ligger der nogle steder.

Vi får selv lov til at rumstere med båden og der er fri strøm og drikkevand ved alle både. Ingen selvfølge alle andre steder. Ikke mindst fordi mange marinaer og værfter selvfølgelig også vil tjene på klargøringen af bådene.

Nu har vi bundmalet og poleret og lavet 10.000 andre ting. Se bare – der er fin ståhøjde i båden. Også når der skal bundmales ved kølen. Redningsflåden er nypakket og certificeret. Den er nu flyttet til det eneste rigtige sted agterude og det giver plads til nye solpaneler midtskibs, hvor flåden før var monteret.

Fast arbejde med at gøre klar til søsætning i marts 2015
Find Marianne
Porto Verde ved Scarlino i Toscana er en stor velordnet P-plads for både!
Velordet bådparkering

Den 31. marts søsættes der og vi flytter ombord “for alvor” før vi i Marinaen vil bruge nogle dage til at finde os til rette i de nye omgivelser og sætte os ind i de mange tekniske finurligheder ombord. Måske finder vi så til Elba i påsken!

Godt med ståhøjde, når man skal arbejde! Klar til søsætning 22. marts 2015 i Porto Verde, Scarlino Væk med redningsflåden og nu god plads til nye solpanelerRedningsflåden blev flyttet til agterpulpitten

admin Skrevet af:

Én kommentar

  1. Lotte
    27. marts 2015
    Reply

    dejligt, at følge med:-) glæder mig meget som landkrabbe, at være med på Jeres livs eventyr! Nyd det og pas godt på hinanden:-) kh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *