Delfiner byder velkommen til Sardinien

Vi forlod skønne Bonifacio på Korsika den 10. maj for at krydse det forblæste stræde imellem Korsika og Sardinien. Der stod “gammel sø” efter gårsdagens kulingsvejr. Men heldigvis aftog bølgerne og vinden blev perfekt til et sejlcruise på 7 timer til byen Castelsardo på Sardinien. 2 store smukke delfiner bød os velkommen ved at følge os i flot stil foran båden; jubii!

Castelsardos godt gemte gamle bydel set fra søsiden
Castelsardos godt gemte gamle bydel set fra søsiden

Sardinien er Middelhavets næststørste ø på 24.000 km2 med knap 1,7 mio. indbyggere og den har igennem historien været under mange folkslags og landes herredømme. Da Italien blev samlet i 1861 som det område vi kender i dag, blev kongen af Sardinien faktisk konge i hele Italien. Så øen har haft en stor betydning i landets historie. Helt ligesom Korsika har Sardinien sit eget flag, som det er god tone at bære under det italienske gæsteflag

I dag kommer der vist flest italienske og tyske turister, men turismen er under enorm udvikling.

Her i den fine havn ved Castelsardo ligger der rigtig mange sejlbåde med tysk hjemhavn. Vi snakkede med én af dem – jo, de havde såmænd ligget her i havnen i 13 år…

Castelsardo består af en højtliggende gammel charmerende bydel helt omkranset af høje borgmure. Den nye og mere levende by ligger for foden af borgen. Her har man sat en ære i, at bruge nogle fuldstændig grotesk grimme husfacade farver. Gule i alle tænkelige nuancer – dertil grønne og orange m.m. Men en god lille by.

Groteske facadefarver i den nye del af Castelsardo by. Selv bilen er gul...
Groteske facadefarver i den nye del af Castelsardo by. Selv bilen er gul…

Herrefrisøren tog 12€ for en klip “normale” – dejligt at få lidt styr på sejlerkøllerne.

I går var der 32 grader i salonen og totalt klamt i vejret. I dag er vi så i Mistralens vold. Den kraftige kulingsvind blæser ned over Det vestlige Middelhav oppe fra Sydfrankrig. Men til gengæld bringer den også køligere frisk luft med sig.

Castelsardo Marina set fra borgen
Castelsardo Marina set fra borgen

 

Det gamle Castelsardo bag borgmurene
Det gamle Castelsardo bag borgmurene

 

Mange smukke kig til Sardinian Sea fra den gamle bydel
Mange smukke kig til Sardinian Sea fra den gamle bydel

 

Byens berømte klokketårn
Byens berømte klokketårn
admin Skrevet af:

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *