Trapani helt ude på vestkysten af Sicilien bliver vores sidste havn på øen i denne omgang…

Via byen Mazara og en dejlig ankerbugt på en lille ø vest for Sicilien, Isola Favignana. Der er virkelig ikke mange ankerbugte i Syditalien og langs Siciliens kyst. Så vi savner virkelig at smide ankeret, ligesom man kan meget mere i f.eks. Grækenland, og svømme i det klare blå Middelhav. Vi kan normalt se bunden, når dybden er omkring 15 meter. Faktisk er det ofte lidt nervepirrende, da vi tit har flere kilometer vand under kølen, for så pludselig “kun” at have 15 meters dybde til rådighed…

Vi får en fin havneplads i den lille marina “Vento di Maestrale”. Som det er ret almindeligt, kommer der en fyr ud fra marinaen i en gummibåd og guider os ind til pladsen og hjælper med fortøjning og det hele. Da vi desuden fortæller vi skal tanke diesel, sejler han hele vejen foran os den lange vej længere ind i havnen til tanken. Skønt med noget hjælpsomhed.

Gågaden i Trapani

Trapani har en statelig bymidte, som udstråler fordums rigdom og vi tager desuden en dejlig udflugt til en lille bjerglandsby Érice højt hævet over Trapani by.

Fra Trapani er der meget behændigt en kabinelift 750 meter op i højden til den smukke gamle by Érice
Vi er højt hævet over det omkringliggende landsskab i Érice
Vi nyder den lidt køligere luft 750 meter over havet
Der er selvfølgelig en borg på hvert hjørne!
– og en kirke med egen borg

Sikkert nede i Trapani havn igen
admin Skrevet af:

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *