Ud i tidevandsstrømmen i Den Engelske Kanal

Vi forlader dejlige Dieppe i Frankrig og skal nu passere det smalleste sted i kanalen imellem Calais og Dover. Det er med at planlægge passagen bedst muligt i forhold til tidevandet – ikke at der ikke er dybt nok, men strømforholdene er ret ekstreme, når tidevandet kommer og går.

Vi afgår derfor kl. 5 om morgenen lige i det tidlige morgenlys for at ramme medstrøm oppe i kanalen. Det lykkes perfekt – en del af turen har vi 4 knobs strøm i ryggen. Vi har stille vejr – MEGET stille endda og det bliver til 120 sømil på 16 timer for motor før vi kl. 21 ankommer til Oostende i Belgien for en enkelt nat.

Godt at have tidevandstrømmen med. Vi går 7 knobs fart gennem vandet for motor og 11 over grunden!
Så er det nordpå i Den Engelske Kanal
Cap Gris-Nez. Ét af de markante fyr ved indsejlingen til Strait of Dover
Ret stille…
Vi passerer de store industriområder ved Dunkerque
Der begynder at komme flere og flere skibe i farvandet, som lystigt overhaler hinanden
Godt med en slapper undervejs
Et stort skib trækkes ind til Dunkerque. Det er bare med at holde afstand

Herligt, da der i Oostende ligger hele 2 danske sejlere og Kirsten og Jens på “Vera” – en dejlig Halberg Rassy 46 – inviterer straks ombord. Vi får nogle skønne timer med masser af sejler-snak. De er sydgående mod Gran Canaria og ARC-atlantkryds til november + hele turen ud i Stillehavet. Wow.

Vera forlader Oostende tidligt om morgenen. God tur sydover!
admin Skrevet af:

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *