Så er det nordover mod den berygtede vind “Portugisernorden”

Det meste af tiden står der en strid nordenvind ned langs Portugals kyst. Men vi har lagt os ind i Marinaen i Cascais – den smukke, klassiske badeby udenfor Lissabon. Vi følger vejrudsigterne nøje og den 14. juni kl. 07:15 stævner vi ud i Atlanten på nordlig kurs i absolut stille vejr og rolig sø.

Det bliver til 101 sømil på 14 timer for motor i havblik før vi kl. 21:15 går i havn i Figueira da Foz. Vi får et måltid mad og går til køjs uden overhovedet at have været i land og næste morgen den 15. juni fortsætter vi fra kl. 07:30 videre nordpå. Denne gang heldigvis 3 1/2 time for sejl og 6 timer for motor før vi kl. 17:00 og 65 sømil nordligere går ind ad Douro Floden til den fine Douro Marina på floden ca. 4 km uden for selve Porto By.

Her bliver vi 3 dage/4 nætter og udforsker den dejlige by og dens mange fristelser.

Til den obligatoriske og krævende portvinstest – her hos én af de yngste producenter Churchill’s. Vi købte selvfølgelig en god flaske, så vi pr. eget skib kan importere den direkte fra Douro Floden til Danmark.
Den maleriske Porto ud mod Douro flodens museumsskibe
Harry Potter’s “mor” fik inspiration af interiøret og en særlig trappe inde i denne boghandel. Derfor tar’ de 5 Euro i entré og sikken en forretning. Marianne var grøn af misundelse – så behøver man jo ikke engang at sælge nogle bøger!
Den yderste bro på Douro Floden lige før vi drejer ind til Douro Marina til styrbord

admin Skrevet af:

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *