Brest – og så videre…

Efter 60 timer til søs over Biscayen ankommer vi ved 20-tiden mandag aften den 24. juni til en fin Marina Du Chateau tæt på Brest’s centrum. Skønt at få hvilet ud. Da vi venter på, at stormen i Den engelske Kanal har lagt sig (en englænder kalder det “a weatherbomb“), ender vi med at blive i Brest 5 nætter. Egentlig en ret kedelig by, som de sidste dage af krigen i 1945 blev sønderbombet og i 1950’erne blev genopbygget med mere eller mindre held.

Vi finder cyklerne frem og tar’ bl.a. ud til et ret fantastisk akvarium. Marinaen gir’ fribilletter som en del af havnepengene.

Den sidste rest af det gamle Brest efter bombningerne i 1945
Der var fint besøg i havnen, som i 2020 er vært for et stort sejlskibsstævne for gamle skibe
Cyklerne på kaj-værksted
Et ret enestående bibliotek er indrettet i nogle gamle fabrikshaller som er ved at blive omdannet til restauranter, bryggeri og kommende butikker
Borgen ved havnen står da endnu
Ud fra Brest kl. 7:30 den 29. juni i tæt tåge, hvor sømærkerne faktisk kun kan ses på vores radar. Vi runder Bretagnes berygtede kyst med klippeskær og voldsom tidevandsstrøm i stille men tåget vejr.
Bretagne…
Mange af disse fyrtårne indgår i dramatiske beretninger og på fotos helt dækket af Atlantens enorme dønninger, når det for alvor stormer her. Det så vi heldigvis ikke – så hellere lidt tåge!
Der er ikke meget at se på vejen – men nu har vi da fået sat sejl!
admin Skrevet af:

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *